Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Om-oss/Jobb-och-utbildning/Medarbetare-berattar/Avfallskontrollant/

Shkodran Izmaku

Shkodran Izmaku arbetar som avfallskontrollant med vågansvar på Spillepeng. Tidigare jobbade han som ÅVC-arbetare på Svedala återvinningscentral. Här berättar han som sitt arbete.

”2012 började jag på Sysav. Då hade jag tidigare arbetat som lagerarbetare på flera företag, som bussmekaniker och som byggarbetare i Tyskland.

Jag började som ÅVC-arbetare på Svedalas återvinningscentral. Det innebar att jag gav service till våra kunder, svarade på frågor om var man ska slänga sitt avfall och ofta ville kunderna också veta vad som händer med soporna och hur de återvinns.

Idag arbetar jag som avfallskontrollant med vågansvar ute på Spillepeng. Det innebär att jag jobbar i fyraveckorsskift med en vecka i vågen, två veckor som avfallskontrollant och en vecka på företagens återvinningscentral. Det är väldigt utvecklande. Jag får vara med i hela flödet från det att kunden kommer in med sitt avfall till det att de lämnar området.

I vågen väger jag 600-800 bilar varje dag, där går det undan och det finns inte så mycket tid till kundkontakt. Prata med kunderna får jag däremot göra när jag är ute och kontrollerar avfallet som lämnas och när jag är på återvinningscentralen. Företagens återvinningscentral är lite annorlunda än hushållens. Kunderna kommer ofta, ibland flera gånger per dag och man lär känna dem vilket är roligt.

Jobbet är mycket varierande och självständigt och jag gillar kundkontakten. Jag får utmaningar där jag måste tänka till och jag får arbeta utomhus, det är aldrig tråkigt.”

Senast uppdaterat 2017-10-31
Tyck till om sidan
Bild

Återvinningsanläggningar

På Sysavs 16 återvinningscentraler i regionen arbetar cirka 70 kvinnor och män (fördelning 40/60 procent) i alla åldrar. Personalen arbetar schemalagt på vardagar och helger med att ge service till våra kunder. Återvinningscentralerna har sammanlagtnästan 2 miljoner besökare om året och tar emot grovavfall från hushåll och mindre verksamheter.

Återvinningscentraler

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.