Du verkar ha script inaktiverat i webbläsaren. För att kunna använda alla funktionerna måste script aktiveras.

På sysav.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

http://www.sysav.se/Om-oss/Jobb-och-utbildning/Jobba-pa-Sysav/Medarbetare-berattar/kommunikation/

Sofia Güll

Sofia Güll arbetar som strategisk kommunikatör på avdelning kommunikation.

”Jag jobbar verkligen i en verksamhet jag kan känna mig stolt över, både samhällsnyttan vi bidrar till och det fantastiska engagemang som finns här gör att jag trivs väldigt bra.

Jag är utbildad journalist men hamnade ganska snart efter min utbildning i informatörsbranschen. Jag frilansade för ett företag där jag skrev artiklar till deras tidningar, när de behövde en informatör blev jag tillfrågad och på den vägen är det. När jag senare skulle flytta till Malmö blev jag rekommenderad till Sysav av min chef. Sysav behövde någon som kunde utveckla webbsidan och fylla den med innehåll.

Sedan dess har jag arbetat på Sysavs avdelning för kommunikation med allt som finns i en kommunikatörsroll; skrivit artiklar, jobbat med internkommunikation, producerat tidningar och andra trycksaker, arbetat med webbutveckling, tagit emot studiebesök från världens alla hörn, jobbat med film, evenemang, workshops, kampanjer, andra typer av samarbeten med intressenter och mycket mer. Idag arbetar bland annat med strategisk kommunikation. 

Både avfallsbranschen och kommunikationsbranschen har förändrats kraftigt under de år jag har jobbat här vilket gör att det aldrig blivit tråkigt. Kulturen här är mycket lösningsorienterad och människor i allmänhet får ett allt större intresse för avfall. Det känns meningsfullt att kommunicera avfallsförebyggande frågor och bidra till omvärldens medvetenhet kring miljö. ”

Senast uppdaterat 2016-05-23
Tyck till om sidan
Bild

Avdelning kommunikation

Avdelning Kommunikation fungerar som strategisk och operativ stöd- och ledningsfunktion åt VD, de operativa enheterna samt Sysav-koncernens övriga stöd- och ledningsfunktioner.

Ansvarsområdet är koncernens varumärke och grafiska profil, intern och extern kommunikation, medierelationer, opinionsbildning och PR, sponsring, CSR, marknadsföring och kundkommunikation. 

Kontakta oss

  • 040-635 18 00

Kundservice
Kontakta kundservice privat
Vardagar kl 8-16.30

Kontakta kundservice företag
Vardagar kl 8-12,12.45-16.00

Tel: 040-635 18 00
Fax: 040-635 18 10  

Besöksadress
Spillepengsgatan 13
211 24 Malmö
Hitta till oss

Postadress
Box 503 44 
202 13 Malmö

Öppettider
Återvinningscentraler
Övriga anläggningar

Om Sysav

Sysav tar emot, återvinner och behandlar avfall från hushåll och industrier i södra Skåne. Vår vision är att vi ska bidra till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer. 

Sysav ägs av 14 kommuner och erbjuder en säker och trygg avfallshantering, där återanvändning och återvinning av material och energi maximeras på ett kostnadseffektivt sätt med miljö och resurshushållning i fokus. 

Sysav har två dotterbolag, Sysav Industri AB och Sysav Utveckling AB. Sysav Industri AB har specialiserat sig på att hantera avfall från industrier och företag. Sysav Industri AB erbjuder även rådgivning och tar emot internationella förfrågningar om avfallshantering. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling.